Quinoa: Superpotravina pro diabetiky i celiaky. Rýži strčí hravě do kapsy
Jahelné proteinové kuličky
Cestování nemusí být vůbec žádný problém, byť jste celiak a zároveň i diabetik I. typu. Důležité je vzít s sebou něco, co uspokojí energetickou potřebu těla, ať už zdravé celozrnné sušenky, domácí proteinové tyčinky, ovoce, nebo kousek kvalitního koláče. Mnohé z toho vydrží klidně i týden.
celkem: 30 kuliček
1 kulička:
- 31,6 kcal
- tuky: 1,4 g
- sacharidy: 3,4 g
- bílkoviny: 1 g
Potřebujete:
- 150 g vařených jáhel
- 150 g jablek
- 20 g goji
- 30 g kokosu + 5 g na obalení
- 20 g drcených mandlí
- 20 g xylitolu
- 30 g konopného proteinu
Postup:
- Uvařené jáhly vložte do misky, přidejte nastrouhaná jablka, goji, kokos, mandle, xylitol a protein. 2. Vše prošťouchejte mačkadlem na brambory a vytvořte kompaktní směs.
- Ze směsi formujte kuličky a obalujte je v kokosu.
- Hotové kuličky nechte vychladit.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
725
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný