Jablečná přesnídávka bez cukru

Jablečná přesnídávka bez cukru

Ze své praxe vím, že na přípravu dětské svačinky mnohým maminkám nezbývá čas, takže je řeší tím nejsnazším, co je právě po ruce. Rohlík, sušenka, ovocná kapsa, křupky, kobliha... Takové svačinky ovšem obsahují zbytečně velké množství sacharidů. Dětským chutím na sladké lze však vyhovět i jinak a o poznání zdravěji.

Potřebujete: 1 kg jablek, 1 vanilkový lusk

1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Přidáme dřeň z jednoho vanilkového lusku a vložíme do pomalého hrnce, kde bez potřeby míchání vaříme zhruba 40 minut. Následně umixujeme.

3. Plníme do vyvařených sklenic, které zavaříme 20 minut na 80 °C.

Tip: Uvedené kalorické hodnoty platí pro standardní přesnídávkové sklenice o objemu 190 g. Potřebujete-li kalorickou hodnotu svačiny snížit, naplňte přesnídávku do menších sklenic o objemu 150 g.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

2122

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku