Low Carb recept: Trhaný králík na smetanové omáčce s celerovým knedlíkem
Hruška marinovaná v portském víně
Potřebujete:4 celé hrušky,300ml portského vína, 2 lžíce třtinového cukru, 1 hvězdičku badyánu, 1 celou skořici, plátek kůry z bio citrónu, špetku nového koření
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 0g, sacharidy: 35g, bílkoviny: 1g
Postup přípravy:
1.Víno spolu s cukrem a kořením pomalu vařte a zredukujte na třetinu původního
objemu.Sceďte.
2.Hrušky oloupejte,dejte do nádoby se studenou vodou,aby nezačaly hnědnout.
Pomocí hrubé strany houbičky zbruste povrch každéhrušky tak,aby byla krásně
hladká a zmizely stopy po škrabce.Každou hrušku s poměrnou částí redukce
dejte do sáčku,odsajte vzduch a ponořte do lázně vyhřáté na 80 °C na 30
minut,nebo dokud nebudou na dotek měkké.Pokud nemáte sous vide lázně, můžete
tuto vodní lázeň imitovat v hrnci s horkou vodou(80 °C),která ze sáčku vytlačí
bubliny a umožní marinádě proniknout do každého póru hrušky.Takto to zvládnete
i bez vakua.
3.Hotové hrušky vyjměte ze sáčků,zbylou tekutinu slijte do malého hrnce a znovu
zredukujte do konzistence sirupu.
4.Servírujte ideálně hrušku teplou s horkou vinnou redukcí a některou z navrhovaných
příloh.Ale i vychlazená se může servírovat později a bude stále lahodná.Podávat
můžete s vanilkovým krémem nebo zmrzlinou s vlašskými ořechy nebo krémem z mascarpone.
817
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný