Hříbková omáčka
Potřebujete: 500 g hříbků nebo směsi hub, 30 g másla, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, sůl a pepř, špetku drceného kmínu,špetku muškátového oříšku, 200 ml smetany,zelenou petrželku, 1 žloutek
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 210 kcal,
tuky: 15g, sacharidy: 12g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1. Očištěné hříbky nakrájíme na menší kousky (kostičky nebo plátky) a orestujeme na másle. Podusíme s drceným kmínem a solí.
2. V jiném kastrolku si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zalijeme ji vychladlým hovězím vývarem a prošleháme metličkou, abychom odstranili případné žmolky.
3. Spolu s orestovanými hříbky 15 minut povaříme. Omáčku ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku,opepříme,zjemníme smetanou a před servírováním do omáčky vmícháme
syrový žloutek a hrst nasekané zelené petrželky.
4. Omáčku už nesmíme vařit. Podáváme s knedlíkem.
3074
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný