Hravá snídaně: Vejce v housce
Suroviny: 4 housky (nejlépe celozrnné či žitné), 4 vejce, 2 lžíce smetany ke šlehání 33 %, 100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia), 100 g kvalitní šunky, máslo, hrst čerstvé pažitky, hrst čerstvé hladkolisté petržele, sůl, čerstvě mletý pepř
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.
3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.
4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou šunkou, osolte, opepřete a dejte péct.
5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.
6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.
Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho
nejezte.
Zdroj: Akademie kvality
819
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný