Obyčejně neobyčejná pampeliška: Pro jednoho plevel, pro jiného léčivý poklad
Hrachová kaše
Potřebujete:400g loupaného žlutého hrachu(nejlépe půleného),1 bobkový list,2 kuličky nového koření,sůl,majoránka,2–3 stroužky česneku,2 lžíce sádla,2 lžíce hladké mouky,250 ml mléka
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 370 kcal,
tuky: 8 g, sacharidy: 56 g, bílkoviny: 21 g
Postup přípravy:
1.Hrách přebereme,propláchneme a přes noc namočíme do vody.V téže vodě hrách uvaříme do měkka
s přidáním bobkového listu a 2 kuliček nového koření.
2.Během varu hrách osolíme a okořeníme majoránkou.Měkký hrách propasírujeme přes jemné sítko,
podle chuti osolíme,přidáme utřený česnek a zjemníme bešamelem.Ten připravíme z mouky orestované
na sádle a zalité studeným mlékem.Krátce povaříme za stálého míchání.Bešamel vmícháme do hrachové
kaše,která se tím příjemně zjemní a získá delikátnější chuť.
3.Hrachovou kaši podáváme s uzeninou nebo uzeným masem,ale postačí i vejce a osmažená cibulka
na posypání.
3679
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný