Hovězí se zeleninou

Hovězí se zeleninou

Potřebujete :500 g hovězí roštěné, 1 lžíci olivového oleje, 2 kousky lahůdkové cibulky, 1 velkou červenou papriku, 500 g brokolice, sůl, pepř. Na marinádu: 1/4 šálku sojové omáčky, 3 polévkové lžíce čekankového sirupu, 2 stroužky prolisovaného česneku,1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru,1 lžíci vody.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 341 kcal,
tuky: 29 g, sacharidy: 10,5 g, bílkoviny: 31,5 g

Postup přípravy:

1. Přísady na marinádu smíchejte v misce. Přidejte mletý pepř a vložte celý kus masa. Nechte marinovat minimálně 10 minut.

2. Zeleninu pokrájejte na větší kousky.

3. Na velké pánvi rozehřejte olej a potom přidejte maso vyndané z marinády. Opékejte z obou stran po dobu minimálně 2 minut (podle vlastních představ).

4. Po opečení masa opékejte na pánvi zeleninu minimálně 5 minut. Zeleninu pak připravte na teplý talíř.

5. Na pánev přidejte marinádu z misky,trochu vody a provařte. Tak si připravíte šťávu k masu.

6. Maso pokrájejte na širší plátky. Přiložte k zelenině a zalijte připravenou šťávou.

Tip: Podávejte s vařenou rýží.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

885

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku