Houbový salát s paprikou
Potřebujete: 1,5kg pevných hub, 1kg sladké papriky ,500 g cibule, 700 g mrkve, 400 g rostlinného oleje, mletý pepř, 100 g soli
500 ml = 3 sklenice
100 g obsahuje = 283 kcal,
tuky: 27g, sacharidy: 8g, bílkoviny: 4g
Postup přípravy:
1. Připravené suroviny očistěte a omyjte. Houby nakrájejte na silnější plátky, cibuli na polokroužky, papriku na plátky tak 2x2cm a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
2. Na rozpáleném oleji orestujte houby s cibulí po dobu asi 10min. Přidejte mrkev a po dalších 10 minutách papriku.
3. Přidejte zbývající olej, sůl pepř a vše vařte ještě 10–15 min.
4. Směs nalijte do sklenic a ve vodní lázni sterilujte dalších 10 min. při teplotě 85 °C.
1754
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný