Jedlý dárek k Vánocům i zdravé mlsání: Zkuste recept na oříškovou pomazánku vhodnou i pro diabetiky
Houbové kroketky
Potřebujete: 600 g směsi hub, ½ hrnku jemné strouhanky, 1–2 vejce, 1 lžíci nasekané petrželky, sůl, mletý pepř, olej nebo přepuštěné máslo.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 300 kcal,
tuky: 24g, sacharidy: 15g, bílkoviny: 8g
Postup přípravy:
1. Očištěné houby nakrájíme na plátky a udusíme je doměkka.
2. Po vychladnutí podušené houby 2x pomeleme mlýnkem na maso. Směs osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme vejcem a strouhankou. Pro svěží chuť přidáme nasekanou zelenou petrželku.
3. V dlani tvarujeme malé kroketky, které osmažíme v pánvi na přepuštěném másle. Houbové kroketky také můžeme poskládat na plech vyložený pečicím papírem lehce pomaštěným olejem a v předehřáté troubě na 180 °C je pečeme cca 20 až 25 minut pod grilem.
874
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný