Houbová praženice
Potřebujeme: 700 g hub (hříbků, lišek, křemenáčů...),1 lžíci husího nebo vepřového sádla, 2 středně velké cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce krupice (jemné dětské krupičky) ,5–6 vajec, špetku drceného kmínu, čerstvě mletý pepř, sůl, zelenou petrželku
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 150 kcal,
tuky: 8 g, sacharidy: 10 g, bílkoviny: 9 g
Postup přípravy:
1. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky.
2. Cibuli oloupeme,drobně nasekáme a společně s tenkými plátky česneku orestujeme na sádle. Jakmile začne česnek zlátnout,přidáme houby a ochutíme je drceným kmínem.
3. Po chvilce zaprášíme krupičkou,která nám z hub sebere přebytečnou vodu a pěkně se nasákne. Dusíme tak dlouho,dokud nejsou houby měkké.
4. Zalijeme rozkvedlanými vejci, předem osolenými a opepřenými a v pánvi s houbami dobře promícháme. Než vejce stačí zatuhnout, odstavíme pánev z plotny a necháme zvolna dojít. Vejce
by měla zůstat pěkně vláčná,proto nepražíme moc dlouho.
Tip: Jako přílohu volíme pečivo, ideálně kváskový chléb. Na talíři posypeme hrstí nasekané zelené petrželky.
2528
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný