Houbová česnečka

Houbová česnečka

Potřebujete:1500ml vody nebo vývar,500g čerstvých hub(směs hřibů a jiných pevných hub), špetka drceného kmínu,2 lžíce domácího sádla,1 palička českého česneku, zelená petrželka ,nebo pažitka,bobkový list,snítka libečku,sůl,pepř,kváskový chléb

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 180 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 24g, bílkoviny: 6g

Postup přípravy:

1.Očištěné a na plátky nakrájené pevné kloboučky hub vložíme do hrnce,zalijeme vodou,osolíme,
přidáme špetku drceného kmínu,bobkový list,libeček,opepříme a vaříme doměkka mírným varem
cca 12 až 15 minut.

2.Česnekové stroužky oloupeme a utřeme je s jemně mletou solí.Zelené bylinky drobně usekáme.

3.Na dno každého talíře nebo polévkové misky vložíme dostatečné množství utřeného česneku,
zalijeme vroucím vývarem z hub,posypeme petrželkou nebo pažitkou a přidáme kostičky na sádle
osmaženého chleba.

4.česnek dáme na stůl v mističce, aby si dle chuti mohl každý přilepšit.

853

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku