Houbová česnečka
Potřebujete:1500ml vody nebo vývar,500g čerstvých hub(směs hřibů a jiných pevných hub), špetka drceného kmínu,2 lžíce domácího sádla,1 palička českého česneku, zelená petrželka ,nebo pažitka,bobkový list,snítka libečku,sůl,pepř,kváskový chléb
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 180 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 24g, bílkoviny: 6g
Postup přípravy:
1.Očištěné a na plátky nakrájené pevné kloboučky hub vložíme do hrnce,zalijeme vodou,osolíme,
přidáme špetku drceného kmínu,bobkový list,libeček,opepříme a vaříme doměkka mírným varem
cca 12 až 15 minut.
2.Česnekové stroužky oloupeme a utřeme je s jemně mletou solí.Zelené bylinky drobně usekáme.
3.Na dno každého talíře nebo polévkové misky vložíme dostatečné množství utřeného česneku,
zalijeme vroucím vývarem z hub,posypeme petrželkou nebo pažitkou a přidáme kostičky na sádle
osmaženého chleba.
4.česnek dáme na stůl v mističce, aby si dle chuti mohl každý přilepšit.
853
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný