Hlávkový salát s bylinkami

Hlávkový salát s bylinkami

Potřebujete: 1 hlávku čerstvého listového salátu (mohou být i pampeliškové listy nebo mix více druhů salátů), 200 ml kysané smetany,1 lžíci rostlinného oleje,1 lžíci mléka, sůl, pepř, 2 lžičky cukru (podle chuti), 2 jarní cibulky, 2 lžíce sekaných bylinek (petrželovou nať, bazalku, tymián, pažitku...)

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 48 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 3g, bílkoviny: 1g

Postup přípravy:

1. Z hlávky salátu odstraníte ovadlé listy,ostatní jednotlivé listy rozeberete
a operete pod tekoucí vodou.Po okapání listy opatrně natrháte na menší kousky
do misky.

2. Jarní cibulku a bylinky nasekáte nadrobno a přidáte k salátu.Vše promícháte
a necháte odležet.

3. V odměrce připravíte zálivku ze smetany, mléka, oleje a podle chuti přidáte sůl,
pepř a cukr.Vše důkladně promícháte.

4. Těsně před podáváním vmícháte zálivku do salátu a porcujete do misek.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

835

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku