Není mouka jako mouka. Diabetici musí vybírat velmi uvážlivě
Hlávkový salát s bylinkami
Potřebujete: 1 hlávku čerstvého listového salátu (mohou být i pampeliškové listy nebo mix více druhů salátů), 200 ml kysané smetany,1 lžíci rostlinného oleje,1 lžíci mléka, sůl, pepř, 2 lžičky cukru (podle chuti), 2 jarní cibulky, 2 lžíce sekaných bylinek (petrželovou nať, bazalku, tymián, pažitku...)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 48 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 3g, bílkoviny: 1g
Postup přípravy:
1. Z hlávky salátu odstraníte ovadlé listy,ostatní jednotlivé listy rozeberete
a operete pod tekoucí vodou.Po okapání listy opatrně natrháte na menší kousky
do misky.
2. Jarní cibulku a bylinky nasekáte nadrobno a přidáte k salátu.Vše promícháte
a necháte odležet.
3. V odměrce připravíte zálivku ze smetany, mléka, oleje a podle chuti přidáte sůl,
pepř a cukr.Vše důkladně promícháte.
4. Těsně před podáváním vmícháte zálivku do salátu a porcujete do misek.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
835
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný