Grilovaný špíz s tofu a tempehem

Grilovaný špíz s tofu a tempehem

Na špízy budete potřebovat: 1 tofu chilli, 1 tempeh smažený, 3 cukety, 1 lilek, 2 cibule nebo pórek, 100 g cherry rajčat

Na přípravu marinády: šťávu z ½ citronu, 1 lžíci olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci sójové omáčky se sníženým obsahem soli, 1 lžičku kari, 1 lžičku pálivé papriky, pepř a sůl

Postup přípravy:

1. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.

2. Ve větší míse smíchejte citronovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sójovou omáčku, koření, sůl a pepř.

3. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády a opatrně promíchejte.

4. Na dřevěné špejle střídavě napichujte zeleninu a velké kostky tofu a tempehu.

5. Špízy grilujte na grilu, případně na grilovací pánvi asi 5 minut z každé strany.

Zdroj: NATURHOUSE

 

922

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku