Grilovaný špíz s tofu a tempehem
Na špízy budete potřebovat: 1 tofu chilli, 1 tempeh smažený, 3 cukety, 1 lilek, 2 cibule nebo pórek, 100 g cherry rajčat
Na přípravu marinády: šťávu z ½ citronu, 1 lžíci olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci sójové omáčky se sníženým obsahem soli, 1 lžičku kari, 1 lžičku pálivé papriky, pepř a sůl
Postup přípravy:
1. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
2. Ve větší míse smíchejte citronovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sójovou omáčku, koření, sůl a pepř.
3. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády a opatrně promíchejte.
4. Na dřevěné špejle střídavě napichujte zeleninu a velké kostky tofu a tempehu.
5. Špízy grilujte na grilu, případně na grilovací pánvi asi 5 minut z každé strany.
Zdroj: NATURHOUSE
922
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný