Grilovaný hermelín na zeleninovém salátku se špaldovou bagetou
Suroviny: 1 ks hermelín figura, 300 g míchané zeleniny (ledový salát, rajčata, paprika, okurek), 1 ks celozrnné špaldové bagety, 5 g bazalkového pesta, 5 g mletých vlašských ořechů, balzamikový ocet (balsamico)
Energetická hodnota na 100g: 117 kcal., tuky 5 g, bílkoviny 7 g, sacharidy 10 g
Postup:
- Hermelín opečeme z obou stran na grilu či zapečeme za pomoci grilu.
- Mezitím si připravíme salát. Salát omyjeme a natrháme na kousky. K salátu přidáme omytou a na kousky nakrájenou zeleninu.
- Rozkrojíme bagetu, potřeme ji pestem a krátce opečeme na grilu či v troubě.
- Na talíř naservírujeme nejdříve zeleninu, poté hermelín. K jídlu přiložíme bagetu a vše posypeme vlašskými ořechy.
Pavla Janovská, DiS.
976
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný