Grilovaný hermelín na zeleninovém salátku se špaldovou bagetou

Grilovaný hermelín na zeleninovém salátku se špaldovou bagetou

Suroviny: 1 ks hermelín figura, 300 g míchané zeleniny (ledový salát, rajčata, paprika, okurek), 1 ks celozrnné špaldové bagety, 5 g bazalkového pesta, 5 g mletých vlašských ořechů, balzamikový ocet (balsamico)

Energetická hodnota na 100g: 117 kcal., tuky 5 g, bílkoviny 7 g, sacharidy 10 g

Postup:

  1. Hermelín opečeme z obou stran na grilu či zapečeme za pomoci grilu.
  2. Mezitím si připravíme salát. Salát omyjeme a natrháme na kousky. K salátu přidáme omytou a na kousky nakrájenou zeleninu.
  3. Rozkrojíme bagetu, potřeme ji pestem a krátce opečeme na grilu či v troubě.
  4. Na talíř naservírujeme nejdříve zeleninu, poté hermelín. K jídlu přiložíme bagetu a vše posypeme vlašskými ořechy.

Pavla Janovská, DiS.

976

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku