Grilovaná vepřová panenka s ananasovou salsou
Potřebujete:1 lžíci rajčatového protlaku,1 lžíci jemného mletého chilli,půl hrnku pomerančového džusu,3 lžíce citronové šťávy,1 lžíci olivového oleje,1 ananas nakrájený na kostky,půl hrnku ananasového(nebo ponerančového) džusu,1 červenou papriku nakrájenou na tenko,1 červenou cibuli nakrájenou na jemno,hrst čerstvé bazalky
Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 325 kcal,
tuky: 10g, sacharidy: 45g, bílkoviny: 25g
Postup přípravy:
1.Rajčatový protlak smícháte s chilli,pomerančovým a citrónovým džusem a olejem a necháte
ve směsi marinovat maso nejméně na tři hodiny.
2.Rozehřejete velkou pánev a orestujete kousky ananasu dohněda,přibližně 4 – 5 minut.
Přilijete ananasový jogurt a minutu dusíte,pak ananas vyjmete z pánve.V míse ho promícháte
s paprikou,cibulí a bazalkou.
3.Rozžhavíte gril nebo pánev,potřete olejem nebo postříkáte olejovým sprejem.Vepřovou panenku
vyjmete z marinády,necháte okapat a vložíte na gril.Zmírníte teplotu,pravidelně otáčíte.
Grilujete přibližně dvacet minut.
4.Maso pak necháte ještě pět minut odpočinout,teprve potom ho nakrájíte a podáváte se salsou
z ananasu a zeleniny.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
581
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný