Grilovaná máslová ryba se salátkem a celozrnným chlebem
Suroviny: 150 g máslové ryby (pamakrela černá), 300 g zeleniny (cherry rajčata, ledový salát, paprika, okurek), nasekaná petrželka, měsíček citrónu, 10 g olivového oleje extra virgin, sůl, balzamikový ocet (balsamico), 50 g celozrnného kváskového žitného chleba
Energetická hodnota na 100 g: 63 kcal, tuky 6 g, bílkoviny 8 g, sacharidy 9 g
Postup:
- Rybu umyjeme a osušíme papírovou či látkovou utěrkou dosucha.
- Rybu osolíme a orestujeme na pánvičce či na grilu. Při pečení ryb platí jedno pravidlo: co centimetr, to 1 minuta. Já například peču rybu cca 2 minuty z každé strany.
- Servírujeme se zeleninovým salátem a kouskem celozrnného pečiva.
Pavla Janovská, DiS.
767
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný