Grilovaná máslová ryba se salátkem a celozrnným chlebem

Grilovaná máslová ryba se salátkem a celozrnným chlebem

Suroviny: 150 g máslové ryby (pamakrela černá), 300 g zeleniny (cherry rajčata, ledový salát, paprika, okurek), nasekaná petrželka, měsíček citrónu, 10 g olivového oleje extra virgin, sůl, balzamikový ocet (balsamico), 50 g celozrnného kváskového žitného chleba

Energetická hodnota na 100 g: 63 kcal, tuky 6 g, bílkoviny 8 g, sacharidy 9 g

Postup:

  1. Rybu umyjeme a osušíme papírovou či látkovou utěrkou dosucha. 
  2. Rybu osolíme a orestujeme na pánvičce či na grilu. Při pečení ryb platí jedno pravidlo: co centimetr, to 1 minuta. Já například peču rybu cca 2 minuty z každé strany. 
  3. Servírujeme se zeleninovým salátem a kouskem celozrnného pečiva. 

Pavla Janovská, DiS.

767

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku