Grilovaná kuřecí prsa s čerstvým letním salátem

Grilovaná kuřecí prsa s čerstvým letním salátem

Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu lahůdek, které bychom jindy neochutnali, např. z ryb a mořských plodů. Přinášíme vám inspiraci na odlehčenou letní dobrotu, která potěší chuťové pohárky i vaše zdraví. Dobrou chuť!

celkem: 4 porce;

na 1 porci: 447 kcal; 44 g bílkovin; 15 g tuků; 30 g sacharidů

Suroviny: 4 plátky kuřecích prsou po cca 100 g, 3 lžičky sladké papriky, 1 hrnek vařené cizrny, 1 salátová okurka, 3 větší zralá rajčata, 1/4 šálku nasekaných lístků máty, 1/2 šálku nadrobeného sýru Feta, špetka soli a čerstvě mletého barevného pepře, olivový olej ve spreji, šťáva z 1/2 citronu

Postup:

  1. Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme a okořeníme paprikou. Jemně posprejujeme olejem.
  2. Cizrnu dobře propláchneme a do měkka uvaříme. Měkkou cizrnu mírně osolíme a slijeme, v míse vidličkou pomačkáme nahrubo.
  3. Přidáme zeleninu, pokrájenou na kostičky, nasekané lístky máty a nadrobený sýr Feta.
  4. Kuřecí plátky na grilu po obou stranách opečeme do zlatova, nakrájíme na silnější proužky a vložíme do salátu.
  5. Každou porci ještě poprášíme sladkou paprikou a čerstvě mletým barevným pepřem.

Mgr. Marcela Floriánková

550

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku