Grilovaná kuřecí prsa s čerstvým letním salátem
Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu lahůdek, které bychom jindy neochutnali, např. z ryb a mořských plodů. Přinášíme vám inspiraci na odlehčenou letní dobrotu, která potěší chuťové pohárky i vaše zdraví. Dobrou chuť!
celkem: 4 porce;
na 1 porci: 447 kcal; 44 g bílkovin; 15 g tuků; 30 g sacharidů
Suroviny: 4 plátky kuřecích prsou po cca 100 g, 3 lžičky sladké papriky, 1 hrnek vařené cizrny, 1 salátová okurka, 3 větší zralá rajčata, 1/4 šálku nasekaných lístků máty, 1/2 šálku nadrobeného sýru Feta, špetka soli a čerstvě mletého barevného pepře, olivový olej ve spreji, šťáva z 1/2 citronu
Postup:
- Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme a okořeníme paprikou. Jemně posprejujeme olejem.
- Cizrnu dobře propláchneme a do měkka uvaříme. Měkkou cizrnu mírně osolíme a slijeme, v míse vidličkou pomačkáme nahrubo.
- Přidáme zeleninu, pokrájenou na kostičky, nasekané lístky máty a nadrobený sýr Feta.
- Kuřecí plátky na grilu po obou stranách opečeme do zlatova, nakrájíme na silnější proužky a vložíme do salátu.
- Každou porci ještě poprášíme sladkou paprikou a čerstvě mletým barevným pepřem.
Mgr. Marcela Floriánková
550
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný