Pohankové palačinky s červenou řepou
Potřebujete: 250 g pohankové mouky, 500 ml vody, 1 vejce, 1/4 hrubozrnné mořské soli, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sádlo nebo máslo na opékání.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 350 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 9g
Postup přípravy:
1. Pohankovou mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl,vejce vodu a metličkou vyšleháme do konzistence hladkého litého těsta. Vodu přidáváme po malých částech, aby se dobře spojila s pohankovou moukou. Těsto necháme odstát, nejlépe do druhého dne.
2. Poté znovu promícháme a přidáme rozpuštěné sádlo. Pánev zahřejeme, vytřeme sádlem, nebo máslem a vlijeme naběračku těsta. Těsto rozlijeme tak, aby palačinky byly co nejtenčí. Opékáme krátce z obou stran.
3. K palačinkám podáváme vařenou nebo červenou řepu. Oloupeme ji a naklájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky na struhadle. Položíme na palačinku a pokapeme dresinkem připraveným z olivového oleje, lžičky medu a citronové šťávy.
Tip: Příjemnou chuť i vůni přidají čerstvé lístky máty.
561
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný