Pohankové palačinky s červenou řepou

Pohankové palačinky s červenou řepou

Potřebujete: 250 g pohankové mouky, 500 ml vody, 1 vejce, 1/4 hrubozrnné mořské soli, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sádlo nebo máslo na opékání.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 350 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 9g

Postup přípravy:

1. Pohankovou mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl,vejce vodu a metličkou vyšleháme do konzistence hladkého litého těsta. Vodu přidáváme po malých částech, aby se dobře spojila s pohankovou moukou. Těsto necháme odstát, nejlépe do druhého dne.

2. Poté znovu promícháme a přidáme rozpuštěné sádlo. Pánev zahřejeme, vytřeme sádlem, nebo máslem a vlijeme naběračku těsta. Těsto rozlijeme tak, aby palačinky byly co nejtenčí. Opékáme krátce z obou stran.

3. K palačinkám podáváme vařenou nebo červenou řepu. Oloupeme ji a naklájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky na struhadle. Položíme na palačinku a pokapeme dresinkem připraveným z olivového oleje, lžičky medu a citronové šťávy.

Tip: Příjemnou chuť i vůni přidají čerstvé lístky máty.

 

 

561

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku