Frittata
Potřebujete:800g čerstvé sezónní zeleniny(brokolice,mrkev,červená řepa,paprika...),2 středně velké cibule,150g strouhaného sýra do 30% tuku,12 vajec,1 lžičku sekaného kopru,tymiánu,nebo oregana,sůl a pepř
Recept pro 8 osob
1 porce obsahuje 212 kcal,
tuky: 13 g, sacharidy: 18 g, bílkoviny: 7 g
Postup přípravy:
1.Troubu si rozehřejete na 170 °C.
2.Všechnu zeleninu kromě cibule očistěte,omyjte a nakrájejte na stejně velké kousky (asi 1 cm).
Takto připravenou zeleninu zalijte v hrnci vodou a zahřívejte,dokud nedojde k varu.Potom již
nechte povařit velice krátce (asi 30 sekund) a sceďte.
3.Cibuli očistěte,omyjte a nakrájejte nadrobno.Vejce vyklepněte do misky a vidličkou našlehejte,
můžete osolit,opepřit a přidat sekané bylinky.
4.Na pánvi opékejte na oleji cibulku do měkka (asi tak 5 minut).
5.Do vyšší zapékací formy o velikosti cca 15 x 15cm dejte opečenou cibulku,na ni rozložte
povařenou zeleninu,zalijete rozšlehanými vejci a navrch posypte strouhaným sýrem.
6.Vložte do připravené trouby a zapékejte asi 35–40 minut.
Tip:Podávat můžete s čerstvě nakrájenou zeleninou.
Tip:Tento recept lze také připravit v menších porcích a při pečení použít formy na muffiny.
Je však třeba zkrátit dobu pečení.
1965
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný