Francouzská zimní zelenina
Potřebujete: 10 g olivového oleje vhodného k tepelné úpravě, 1 cibule, 5 plátků slaniny, 200 g dýně, 200 g mrkve, 200 g pastiňáku, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 artyčok, 10 oloupaných jedlých kaštanů, 2 stroužky česneku, mořskou sůl, mletý pepř, 2 lžíce balzamikového octa, ½ šálku kuřecího vývaru, 5 g másla, hrst pažitky a hrst petrželky.
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 225 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 28 g, bílkoviny: 5 g
Postup přípravy:
1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na 2cm kostky.
2. Ve vyšším hrnci rozehřejte olej a na něm opečte nakrájenou cibulku dozlatova. Potom přidejte slaninu nakrájenou na kostky. Když je opečená, vsypte do hrnce pokrájenou zeleninu s kaštany a plátky česneku. Osolte, opepřete a asi 5 minut opékejte.
3. Podlijte vývarem, přidejte balzamikový ocet, snižte teplotu, přiklopte pokličkou a pomalu vařte, dokud zelenina trochu nezměkne (maximálně 20–25 minut). Vývar by
se měl vyvařit. Vmíchejte máslo, sekanou pažitku a petrželku. Podávat můžete hned.
1034
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný