Fialková čokoládová pěna

Fialková čokoládová pěna

Při diabetu mohou nízkosacharidové pokrmy vhodně nahradit nejenom hlavní jídlo, ale i klasické, oblíbené dezerty. Nebojte se proto experimentovat a měnit zažité představy o pečení. Zajisté tím ulevíte i slinivce břišní.

celkem: 3 porce

1 porce – 248,5 kcal, tuky: 19,5  g, sacharidy: 7,5 g, bílkoviny: 9 g

Potřebujete:

100 ml plnotučného mléka, 100 g 85 % čokolády, 3 bílky, 1 žloutek, několik kvítků fialek

Postup:

  1. Mléko zahřejte a rozpusťte v něm hořkou čokoládu.
  2. Jakmile směs jemně zchladne, přidejte žloutek.
  3. Bílky ušlehejte se špetkou soli na sníh. Ten pak opatrně vmíchejte do čokoládového základu.
  4. Naservírujte dezert do misek a posypete jej jedlými kvítky. Podávejte vychlazené.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

789

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku