Fialková čokoládová pěna
Při diabetu mohou nízkosacharidové pokrmy vhodně nahradit nejenom hlavní jídlo, ale i klasické, oblíbené dezerty. Nebojte se proto experimentovat a měnit zažité představy o pečení. Zajisté tím ulevíte i slinivce břišní.
celkem: 3 porce
1 porce – 248,5 kcal, tuky: 19,5 g, sacharidy: 7,5 g, bílkoviny: 9 g
Potřebujete:
100 ml plnotučného mléka, 100 g 85 % čokolády, 3 bílky, 1 žloutek, několik kvítků fialek
Postup:
- Mléko zahřejte a rozpusťte v něm hořkou čokoládu.
- Jakmile směs jemně zchladne, přidejte žloutek.
- Bílky ušlehejte se špetkou soli na sníh. Ten pak opatrně vmíchejte do čokoládového základu.
- Naservírujte dezert do misek a posypete jej jedlými kvítky. Podávejte vychlazené.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
789
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný