Fazolové chilli
Potřebujete:500g sterilovaných fazolí v chilli(různé druhy),150 g sladké klobásy,150g ostré klobásy,1 velkou cibuli,150g rajčat,100g zelených paprik,100 g rajčatového protlaku,1⁄4 lžičky chilli papriky (koření),1⁄2 lžíce oleje na tepelnou úpravu.
Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 308 kcal,
tuky: 22 g, sacharidy: 15,3 g, bílkoviny: 12,5 g
Postup přípravy:
1.Ve vyšším hrnci na polévku si na rozehřátém oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
Přidejte na kostičky nakrájené klobásky a opékejte vše dozlatova, asi 3–5 min.
2.Rajčata a papriky omyjte,očistěte a nakrájejte na 1,5cm kostičky.Přidejte do hrnce
k základu spolu s fazolemi,protlakem a kořením.
3.Přikryjte a zvolna vařte 15 až 20 min.Hlídejte,jestli máte v hrnci dostatečné množství
šťávy.Pokud se všechna vyvařila,směs podlijte,aby se nepřipálila.
4.Můžete servírovat.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1375
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný