Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Dýňový salát s pekanovými ořechy a dýňovým semínkem
Suroviny: 2 hrsti listového salátu (vhodná je směs – například Lollo rosso, Lollo biondo, rukola, polníček, dubový nebo ledový salát), 1/2 menší Hokkaidó dýně, 1 ks červené papriky, 2 lžíce dýňových semínek, 2 lžíce pekanových ořechů, 100 g balkánského sýra, lžíce olivového oleje, lžíce balzamikového octa, 1/2 lžičky citronové kůry, špetka soli a pepře
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 353 kcal,
tuky: 8,8 g, sacharidy: 14,1 g, bílkoviny: 8,9 g
Postup přípravy:
1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Papriku očistíme od semínek a také jnakrájíme na kostky.
2. Rozehřejeme pánev, potřeme ji olivovým olejem a zeleninu na ní za občasného míchání orestujeme do měkka. Směs během opékání osolíme a opepříme. Pak ji necháme vychladnout.
3. Salátové listy opereme, případně natrháme na kousky a rozdělíme na talíře. Pokapeme je balzamikovým octem, zbytkem olivového oleje a přidáme orestovanou zeleninu. Poté vše posypeme nasekanými ořechy, dýňovým semínkem a citronovou kůrou. Nakonec navrch nasypeme na malé kostičky nakrájený balkánský sýr.
377
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný