Dýňový salát
Potřebujete: 1x dýně hokkaido cca 0,5 kg, 2 červené cibule střední, cherry rajčátka, třešničky mozzarelly, dýňová semínka, směs salátů: polníček, ledový salat, čekanka Zálivka: olivový olej, dýňový olej, med nebo javorový sirup
Postup přípravy:
1. Dýni a cibule nakrájejte na měsíčky a dejte je péct do trouby na cca 15 minut na 200 °C – do změknutí.
2. Připravte si zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, dýňový olej a med nebo javorový sirup ve stejném poměru, množství zvolte podle množství zeleniny.
3. Do mísy dejte směs salátů, cherry rajčata pokrájená na poloviny, třešničky mozzarelly, přidejte opečenou dýni a cibuli a dochuťte zálivkou.
4. Nakonec ozdobte dýňovými semínky.
Zdroj: NATURHOUSE
1751
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný