Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem
Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a inspirujte se naším receptem.
Suroviny:
- 500 g očištěné dýně
- 50 g bílé cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- olivový olej
- 30 g čerstvě nastrouhaného sýru (Caciotta pepata)
- 60 g prosciutto crudo vcelku
- tymián
- pár stroužků česneku
- 1 šalotka
Postup:
Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut. Po upečení rozmixujte dohladka.
Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí. Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.
Zdroj: laformaggeria.cz
352
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný