Dýňový chlebíček bez cukru
Suroviny: 500 g dýně Hokkaidó, 1/4 šálku řepkového oleje, 1 šálek bílého jogurtu, 1 šálek polohrubé mouky, 1 šálek celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky skořice, 1/2 lžičky soli, 1 šálek rozinek, čekankový sirup dle chuti
Recept na 32 porcí.
1 porce obsahuje = 66 kcal,
tuky: 1,9 g, sacharidy: 3,6 g, bílkoviny: 11 g
Postup přípravy:
1. Předehřejte troubu na 180 sttupňů C.
2. Dýni zbavte semen a slupky a nastrouhejte ji najemno.
3. Ve větší míse smíchejte dýni, čekankový sirup, olej a jogurt. V menší míse smíchejte oba druhy mouky, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl a vše přidejte ke směsi ve větší míse. Dobře propracujte.
4. Rozinky namočte ve vroucí vodě, nechte je nabobtnat, poté vodu slijte, rozinky vymačkejte a vmíchejte je do těsta.
5. Pečící nádobu (srnčí hřbet) vymažte olejem a vysypte moukou. Vlijte do něj těsto a pečte asi 55 minut (zkuste párátkem, hotové těsto se nelepí).
1176
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný