Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Potřebujete: 320 g rýže, malou dýni očištěnou od slupky,1,5 l zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce dýňových semínek, 30 g másla, sůl, pepř

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 415 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 32g, bílkoviny: 7g

Postup přípravy:

1.Ve wok pánvi na olivovém oleji opečte cibuli do zlatova,přidejte česnek a na kostky
nakrájenou dýni.Opékejte asi 2–3 minuty.

2.Zalijte vývarem a až se bude vařit,přidejte propláchnutou rýži.Vše promíchejte a na
mírném ohni vařte,dokud nebude rýže uvařená.Podle potřeby podlévejte vývarem. Dochuťte
solí a pepřem.

3.Když je rýže uvařená,přidejte máslo,dýňová semínka,parmazán a promíchejte.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

743

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku