Dýňové rizoto
Potřebujete: 320 g rýže, malou dýni očištěnou od slupky,1,5 l zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce dýňových semínek, 30 g másla, sůl, pepř
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 415 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 32g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1.Ve wok pánvi na olivovém oleji opečte cibuli do zlatova,přidejte česnek a na kostky
nakrájenou dýni.Opékejte asi 2–3 minuty.
2.Zalijte vývarem a až se bude vařit,přidejte propláchnutou rýži.Vše promíchejte a na
mírném ohni vařte,dokud nebude rýže uvařená.Podle potřeby podlévejte vývarem. Dochuťte
solí a pepřem.
3.Když je rýže uvařená,přidejte máslo,dýňová semínka,parmazán a promíchejte.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
743
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný