Dýňová polévka s jogurtem
Na 4 porce potřebujete: 2 cibule, 100 g petržele, 200 g mrkve, 1 kg dýně Hokkaidó, 20 g másla, 1 lžíce oleje, 200 g jogurtu do 3 % tuku, pepř, sůl, mletý zázvor
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje 205 Kcal
Bílkoviny: 8,5 g
Sacharidy: 33,75 g
Tuky: 8,75 g
Postup přípravy:
1. Zeleninu nakrájejte na kostky a orestujte na cibulce a na másle smíchaném s olejem.
2. Ochuťte solí, pepřem a zázvorem.
3. Po změknutí rozmixujte do konzistence hladkého krému.
4. Zjemněte polévku bílým jogurtem.
Tip: Podáváme se slunečnicovými semínky.
Zdroj: NATURHOUSE
2954
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný