Dýňová polévka s jogurtem

Dýňová polévka s jogurtem

Na 4 porce potřebujete: 2 cibule, 100 g petržele, 200 g mrkve, 1 kg dýně Hokkaidó, 20 g másla, 1 lžíce oleje, 200 g jogurtu do 3 % tuku, pepř, sůl, mletý zázvor

Recept pro 4 osoby.

1 porce obsahuje 205 Kcal
Bílkoviny: 8,5 g
Sacharidy: 33,75 g
Tuky: 8,75 g

Postup přípravy:

1. Zeleninu nakrájejte na kostky a orestujte na cibulce a na másle smíchaném s olejem.

2. Ochuťte solí, pepřem a zázvorem.

3. Po změknutí rozmixujte do konzistence hladkého krému.

4. Zjemněte polévku bílým jogurtem.

Tip: Podáváme se slunečnicovými semínky.

Zdroj: NATURHOUSE

 

2954

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku