Dušený mangold s vejci

Dušený mangold s vejci

Potřebujete:800g mangoldových listů,sůl,50g másla,2 cibule šalotky,2 stroužky česneku, čerstvě mletý pepř,2 lžíce ovesných vloček,4-5 vajec,50ml mléka

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 240 kcal,
tuky: 17g, sacharidy: 14g, bílkoviny: 13g

Postup přípravy:

1.Mangoldové listy zbavíte tuhých řapíků a krátce povaříte ve slané vodě.Listy necháte
okapat a semelete je na masovém strojku nebo drobně usekáte.

2.Na rozpuštěném másle orestujete drobně nasekanou šalotku s ovesnými vločkami.Přidáte
mangold,osolíte,opepříte a společně podusíte za občasného míchání cca 15 minut.Vmícháte
vejce rozšlehaná s mlékem a necháte je za stálého míchání srazit.

3.Do hotového mangoldu přimícháte oloupané a drobně nasekané stroužky česneku a podle
chuti opepříte.Podáváte teplé s krajíčkem tmavého chleba.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1218

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku