Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Domácí sýrové pečivo
Zdravý životní styl, který je základem diabetické diety, začíná především u pravidelného režimu v jídle a také u správného výběru základních surovin, jež využijeme při přípravě těchto pokrmů. Inspirujte se následujícím receptem, který si můžete zařadit do svého jídelníčku, aby byl pestřejší, a abyste vždy měli po ruce tip, co si připravit třeba s sebou do práce.
celkem: 10 kusů
1 kus: 383 Kcal, tuků: 13 g, bílkovin: 12,5 g, sacharidů: 55 g
Potřebujete:
400 g celozrnné mouky, 350 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 100 g studeného másla, 200 ml mléka, 80 g strouhaného sýra Čedar, 1 lžíci sekaných čerstvých bylin nebo 1/2 lžíce sušených bylin (bazalka, petržel, oregano, chilli paprička…)
Na pomazání: 10 g másla, 1 stroužek česneku
Postup:
- Troubu si nechte předehřát na 200 °C.
- Těsto můžete připravovat v kuchyňském robotu nebo pouze rukama. Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience a potom je promíchejte se všemi ostatními.
- Těsto rozdělte na 10 kousků a vytvarujte z nich koule. Na plech vyložený pečícím papírem bulky rozložte a pečte uprostřed trouby asi 15 min.
- Máslo rozehřejte a do něj nastrouhejte najemno česnek. Nechte spolu prohřát a když vyndáte bulky z trouby, potřete je rozpuštěným máslem s česnekem.
Ladislava Kankrlíková
1252
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný