Domácí sýrové pečivo

Domácí sýrové pečivo

Zdravý životní styl, který je základem diabetické diety, začíná především u pravidelného režimu v jídle a také u správného výběru základních surovin, jež využijeme při přípravě těchto pokrmů. Inspirujte se následujícím receptem, který si můžete zařadit do svého jídelníčku, aby byl pestřejší, a abyste vždy měli po ruce tip, co si připravit třeba s sebou do práce.

celkem: 10 kusů

1 kus: 383 Kcal, tuků: 13 g, bílkovin: 12,5 g, sacharidů: 55 g

Potřebujete:

400 g celozrnné mouky, 350 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 100 g studeného másla, 200 ml mléka, 80 g strouhaného sýra Čedar, 1 lžíci sekaných čerstvých bylin nebo 1/2 lžíce sušených bylin (bazalka, petržel, oregano, chilli paprička…)

Na pomazání: 10 g másla, 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Troubu si nechte předehřát na 200 °C.
  2. Těsto můžete připravovat v kuchyňském robotu nebo pouze rukama. Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience a potom je promíchejte se všemi ostatními.
  3. Těsto rozdělte na 10 kousků a vytvarujte z nich koule. Na plech vyložený pečícím papírem bulky rozložte a pečte uprostřed trouby asi 15 min.
  4. Máslo rozehřejte a do něj nastrouhejte najemno česnek. Nechte spolu prohřát a když vyndáte bulky z trouby, potřete je rozpuštěným máslem s česnekem.

Ladislava Kankrlíková

1252

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku