Neuropatické bolesti jsou často nesnesitelné. Vyzkoušejte zlaté mléko
Domácí bylinkový chléb
Potřebujete:350g celozrnné jemně mleté pšeničné mouky,150gžitné celozrnné mouky, 350ml vlažné vody,5g instantního droždí,1 lžičku mořské soli,1 polévkovou lžíci čerstvého rozmarýnu(nebo cibulové natě,kopru,bazalky,pažitky,petrželky,estragonu nebo oregana– podle vašich oblíbených chutí) – jemně nasekané
1 porce obsahuje = 343 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 72g, bílkoviny: 14g
Postup přípravy:
1.Všechny suroviny smícháte v míse (pokud máme k dispozici kuchyňského robota nebo
ruční hnětač,můžete si s nimi pomoci).Je velice důležité dávat pozor na důkladné
promísení všech surovin.Vznikne husté těsto,které by se při doteku prstem nemělo
lepit.Těsto jemně zasypete moukou,aby neoschlo,přikryjete plátěnou utěrkoua necháte
na teplejším místě kynout.Asi po 1 h až 1,5 h těsto přibližně zdvojnásobí svůj objem.
2.Po vykynutí těsto přendámt na vál posypaný moukou a dále zpracováváte – hnětete
rukama,aby vznikl „pecen“,který se vejde do vaší formy.Těsto ve formě opět přikryjete
čistou utěrkou a necháte asi další hodinku kynout(těsto by mělo opět znatelně vykynout).
3.Troubu předehřejete na 200°C,na dno vložíte ještě jinou nádobu s vodou,aby se vypařovala
a tvořila správnou vlhkost při pečení.Nakonec vložíte vykynuté těsto na chléb a pečete
50–60 min.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
665
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný