Sladké pokušení na víkend (nejen) pro diabetiky: Pochutnejte si na zdravém mrkvovém koláči
Čokoládovo-mandlové proteinové tyčinky
Potřebujete:170g nepražených nesolených mandlí,1/4 lžičky soli,1 lžička skořice,150g jemných ovesných vloček,140g proteinového prášku,vanilkový lusk,100ml čekankového sirupu,45g hořké čokolády bez cukru.
Recept na 12 kusů.
1 porce obsahuje = 166 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 7,6g, bílkoviny: 12,8g
Postup přípravy:
1.Čtvercovou zapékací misku o straně asi 20 cm vyložíme pečícím papírem.
2.Asi 40 g mandlí nasekáme nahrubo a odložíme stranou.Zbývající mandle nasypeme do mixéru,
přidáme sůl a mixujeme,dokud není směs zcela hladká.
3.Přidáme ovesné vločky,proteinový prášek,vnitřek vanilkového lusku,skořici a čekankový sirup.
Mixujeme dohladka.
4.Směs napěchujeme do rovnoměrné vrstvy do zapékací misky.Posypeme nasekanými mandlemi,které
lžící zatlačíme do směsi.
5.Čokoládu nasekáme nahrubo,v mikrovlnné troubě na nejnižší stupeň rozehřejeme a pokapeme jí
vršek směsi.
6.Směs necháme ztuhnout v chladničce a pokrájíme ji na tyčinky.
648
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný