Čočkové lívance
Potřebujete: 150 g čočky, 1 lžíce přepuštěného másla, 2 žloutky, 3 cibule šalotky, nať jarní cibulky nebo pažitka, 1 lžička kari koření, 400 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce hrubé krupice
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 270 kcal,
tuky: 9 g, sacharidy: 33 g, bílkoviny: 14 g
Postup přípravy:
1. Na přepuštěném másle osmažíme drobně nasekanou cibuli šalotku, zalijeme vývarem, ochutíme kari kořením a přidáme předem namočenou a scezenou čočku. Vaříme do měkka.
2. Měkkou čočku propasírujeme přes jemné sítko, zahustíme krupicí, žloutky, osolíme a opepříme. Do směsi přidáme jemně nasekanou zelenou cibulovou nať, nebo pažitku.
3. Na přepuštěném másle smažíme z obou stran lívanečky.
1499
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný