Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebujete:300g čočky(jakákoliv barva mimo červené),1 lžíci olivového oleje, 150g mrkve,150g celeru,středně velkou cibuli,3 stroužky česneku,sůl,pepř,100g rajčat,1l zeleninového vývaru,1 bobkový list,1⁄4 lžičky čerstvého sekaného tymiánu,1 lžičku červeného vinného octa a 1 hrst špenátových listů.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 194 kcal,
tuky: 3,5g, sacharidy: 9g, bílkoviny: 7g

Postup přípravy:

1.Nejdříve si očistěte,omyjte a nakrájejte zeleninu.Celer a mrkve na malé kostičky,
cibuli najemno.Rajské jablko na kostky.

2.Ve vyšším hrnci si rozehřejte olej a na něm za občasného míchání pečte asi 10 minut
cibuli,mrkev,celer.Přidejte prolisovaný česnek,opečte ho s ostatní zeleninou a zalijte
zeleninovým vývarem.

3.Polévku osolte,opepřete,přidejte nakrájené rajské jablko,čočku,bobkový list,tymián.
Přiklopte.Když se polévka začne vařit,ztlumte mírně teplotu a vařte asi 15 minut do
změknutí zeleniny.

4.Polévku dochuťte solí či pepřem podle potřeby,přidejte ocet a pouze lehce vmíchejte
špenátové listy.Po několika minutách můžete podávat.

Tipy:V případě,že máte raději jemnější polévky,můžete například polovinu polévky roz-
mixovat a zpět vmíchat do hrnce.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

3568

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku