Čočková polévka
Potřebujete:300g čočky(jakákoliv barva mimo červené),1 lžíci olivového oleje, 150g mrkve,150g celeru,středně velkou cibuli,3 stroužky česneku,sůl,pepř,100g rajčat,1l zeleninového vývaru,1 bobkový list,1⁄4 lžičky čerstvého sekaného tymiánu,1 lžičku červeného vinného octa a 1 hrst špenátových listů.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 194 kcal,
tuky: 3,5g, sacharidy: 9g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1.Nejdříve si očistěte,omyjte a nakrájejte zeleninu.Celer a mrkve na malé kostičky,
cibuli najemno.Rajské jablko na kostky.
2.Ve vyšším hrnci si rozehřejte olej a na něm za občasného míchání pečte asi 10 minut
cibuli,mrkev,celer.Přidejte prolisovaný česnek,opečte ho s ostatní zeleninou a zalijte
zeleninovým vývarem.
3.Polévku osolte,opepřete,přidejte nakrájené rajské jablko,čočku,bobkový list,tymián.
Přiklopte.Když se polévka začne vařit,ztlumte mírně teplotu a vařte asi 15 minut do
změknutí zeleniny.
4.Polévku dochuťte solí či pepřem podle potřeby,přidejte ocet a pouze lehce vmíchejte
špenátové listy.Po několika minutách můžete podávat.
Tipy:V případě,že máte raději jemnější polévky,můžete například polovinu polévky roz-
mixovat a zpět vmíchat do hrnce.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
3568
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný