Čočka po indicku
Potřebujete: 500 g hnědé velkoplodé čočky, 200 g zeleninové směsi (celer, mrkev, cuketa, lilek, květák, pórek), 10 sušených meruněk, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka mletého zázvoru, přepuštěné máslo, šťáva z půlky citrónu, sůl.
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 350 kcal,
tuky: 7 g, sacharidy: 55 g, bílkoviny: 20 g
Postup přípravy:
1. Přebranou čočku den předem namočíme a další den ji slijeme a zalijeme vodou novou a společně se sušenými meruňkami uvaříme doměkka.
2. Přidáme utřený česnek se solí a drobně nakrájenou a předem na másle orestovanou zeleninu. Okořeníme mletým zázvorem a kari kořením, dle chuti osolíme a zvolna povaříme do měkka. Je-li
potřeba,dolijeme menší množství vody.
3. Do hotové čočky přidáme na másle orestovanou cibulku, dosolíme a chuť zvýrazníme citrónovou šťávou.
2482
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný