Honí mě mlsná, ale mám cukrovku: Dopřejte si zdravé mlsání pro diabetiky
Cizrnový salát s olivami
Potřebujete: 250 g cizrny (předem namočené), 120 g zelených oliv, 4–5 stroužků česneku, 1 červená paprika, 70 ml olivového oleje, 2 bobkové listy (čerstvé), 1 snítka rozmarýnu, špetka sladké mleté papriky, citrón, jemně mletá mořská sůl, mletý bílý pepř
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 450 kcal,
tuky: 26g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 15g
Postup přípravy:
1. Na oleji orestujeme oloupaný a drobně nasekaný česnek, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, okapanou a vodou propláchnutou cizrnu, bobkový list, rozmarýn, sůl, pepř a sladkou mletou červenou papriku.
2. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí necháme zvolna dusit. Podle potřeby promícháme a podlijeme malým množstvím vody.
3. Po cca 40 minutách dušení přidáme k cizrně propláchnuté olivy a omytý citrón nakrájený na silnější kolečka. Pod poklicí necháme zvolna dusit dalších 40 minut, dokud nebude cizrna pěkně
měkká.
4. Cizrnu s olivami necháme vychladnout, pokapeme olivovým olejem a popřípadě i kapkou čerstvě vymačkané citrónové šťávy.
Tip: Tento pikantní středomořský salát podáváme s pečivem.
673
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný