Čínské taštičky Jiaozi
Potřebujete na těsto:500 g hladké mouky,210 ml vlažné vody,špetka soli.Náplň:500g mletého masa,1–2 vejce, svazek jarní cibulky,3 tenké plátky zázvoru,4 stroužky česneku,trochu čínského zelí,špetka sečuánského pepře,4 lžíce sójové omáčky,2 lžíce vína Namáčecí omáčka: 100ml sójové omáčky, 2 lžíce švestkového vína,1 lžíce rýžového octa,kousek chilli papričky
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 660 kcal,
tuky: 29 g, sacharidy: 66 g, bílkoviny: 31 g
Postup přípravy:
1.Z mouky,vody a soli připravíme nudlové těsto,které tence vyválíme.Vykrajujeme z něj malá
kolečka,která naplníme připravenou masovou směsí.
2.Mleté maso orestujeme na pánvi a přidáme ostatní suroviny předem drobně pokrájené.
3.Po chvilce tepelné úpravy klademe lžičkou doprostřed každé taštičky trochu nádivky,kterou
dobře uzavřeme do těsta.Taštičky vložíme do vroucí vody a po cca 8–10 minutách mírného varu
je děrovanou lžící vyjmeme z vody ven a necháme odkapat na sítku.
4.Vařené taštičky vyskládáme jednu vedle druhé na velkou plochou misku nebo tác a na stůl
podáváme v doprovodu pikantní namáčecí omáčky.Z uvedeného množství připravíme cca 60 ks
taštiček.
2644
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný