Čínské nudle se zimní zeleninou

Čínské nudle se zimní zeleninou

Potřebujete: 225 g čínských plochých nudlí, 2 vejce, 300 g strouhaného zelí, 150 g brokolicových růžiček, 100 g mrkve nastrouhané nahrubo, 2 jarní cibulky nakrájené najemno, 4–5 hub shitake nakrájených na tenké plátky (houby mohou být čerstvé, sušené nebo sterilované), kousíček čerstvého zázvoru nakrájeného na slabé hranolky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1–2 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř.

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 498 kcal,
tuky: 18 g, sacharidy: 65 g, bílkoviny: 20 g

Postup přípravy:

1. V hrnci si uvařte nudle podle přiloženého návodu.

2. Mezitím na pánvi rozmíchejte vajíčka a než úplně ztuhnou, přendejte je vedle do misky.

3. V pánvi rozehřejte olej, opečte malé nudličky zázvoru, a když začne prskat, přimíchejte ostatní zeleninu nakrájenou nadrobno (kromě cibulky). Osolte, opepřete a opékejte za stálého promíchávání asi 2 minutky.

4. Přidejte vařené nudle, sojovou omáčku a vše na pánvi ještě chvilku prohřejte a promíchejte. Nakonec do směsi přidejte míchané vejce, krájenou zelenou cibulku a můžete servírovat na talíře.

1189

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku