Čínská pražená rýže s kachním masem
Potřebujete: 300 g pečeného kachního masa krájeného na nudličky, 3 lžíce sádla, 1 lžička škrobu (Solamyl, Maizena), 1 rozšlehané vejce, ½ lžičky soli, špetka mletého bílého pepře, 2 lžíce drobně krájené cibule, 4 lžíce žampiónů krájených na tenké plátky, 2 lžíce rýžového vína, 300 g vařené rýže, 1 ks červené papriky kapie
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 620 kcal,
tuky: 29g, sacharidy: 22g, bílkoviny: 24g
Postup přípravy:
1. Maso osolíme,opepříme a obalíme v těstíčku ze škrobu a rozšlehaného vejce, poté na pánvi wok v horkém sádle orestujeme.
2. Takto připravené maso vyjmeme a chováme na teplém místě. Ve woku na sádle orestujeme cibuli, žampióny, kapii a směs zakápneme rýžovým vínem.
3. Přidáme zpět předem orestované maso, dobře promícháme, přidáme vařenou rýží a za stálého míchání krátce a zprudka opečeme.
4. Horkou rýžovou směs s masem a zeleninou podáváme na nahřáté míse.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
999
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný