Čínská čajová vejce

Čínská čajová vejce

Potřebujete: 1 lžičku černého čaje, 1 kousek skořicové kůry, 2 ks badyánu, 4-5 lžic sójové omáčky, ½ lžičky soli, 4 vařená vejce

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 90 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 2g, bílkoviny: 8g

Postup přípravy:

1. Vejce uvaříme ve skořápce do poloměkka a okamžitě je zprudka ochladíme pod tekoucí studenou vodou.Vaječnou skořápku lehce naťukáme nožem, aby pěkně
paprskovitě popraskala, ale neměla by z vejce opadávat.

2. Do kastrůlku nalijeme 250 ml vody a zahřejeme ji. Do vroucí vody vložíme čajovou směs, přidáme skořici, badyán, sójovou omáčku a sůl.

3. Do takto vzniklého nálevu ponoříme všechna vejce s popraskanou skořápkou a necháme je mírným varem vařit cca 30 minut.

4. Poté hrnec odstavíme a vejce ve vývaru necháme vychladnout. Nejlépe až do druhého dne. Skořápku pečlivě oloupeme a přepůlená vejce podáváme s tmavou
omáčkou, např. ústřicovou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1040

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku