Mrkev a cukrovka: Glykemický index závisí na tom, zda zvolíte tepelnou úpravu
Čínská čajová vejce
Potřebujete: 1 lžičku černého čaje, 1 kousek skořicové kůry, 2 ks badyánu, 4-5 lžic sójové omáčky, ½ lžičky soli, 4 vařená vejce
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 90 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 2g, bílkoviny: 8g
Postup přípravy:
1. Vejce uvaříme ve skořápce do poloměkka a okamžitě je zprudka ochladíme pod tekoucí studenou vodou.Vaječnou skořápku lehce naťukáme nožem, aby pěkně
paprskovitě popraskala, ale neměla by z vejce opadávat.
2. Do kastrůlku nalijeme 250 ml vody a zahřejeme ji. Do vroucí vody vložíme čajovou směs, přidáme skořici, badyán, sójovou omáčku a sůl.
3. Do takto vzniklého nálevu ponoříme všechna vejce s popraskanou skořápkou a necháme je mírným varem vařit cca 30 minut.
4. Poté hrnec odstavíme a vejce ve vývaru necháme vychladnout. Nejlépe až do druhého dne. Skořápku pečlivě oloupeme a přepůlená vejce podáváme s tmavou
omáčkou, např. ústřicovou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1040
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný