Cibulový koláč

Cibulový koláč

Potřebujete: 250 g čerstvého listového těsta, 1 lžičku másla, 1 lžíci rostlinného oleje, 2 větší cibule, 100 g tvrdého strouhaného sýra 30% tuku, 2 vejce, 1 lžíci (asi 15g) zakysané smetany, 2 lžíce (asi 20 g) smetany (12%),1 prolisovaný stroužek česneku, špetku muškátového oříšku, 100 g strouhaného extra tvrdého sýra (např. GranMoravia), 150 g dušené šunky (nakr. na kostičky), sůl a pepř. Na ozdobu: 50g schwarzwaldské šunky a petrželku

Recept na 4 kusy
1 porce obsahuje 545 kcal,
tuky: 35 g, sacharidy: 28 g, bílkoviny: 27 g

Postup přípravy:

1. Troubu si rozehřejte na 175 °C. Dortovou formu vyložte papírem na pečení, položte na něj plát listového těsta a vidličkou jej propíchněte na několika místech.

2. Cibuli si očistěte a nakrájejte na výseče – osminky. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a na tuku opékejte cibuli až zesklovatí.

3. V míse smíchejte strouhaný sýr s vejci, zakysanou smetanou, smetanou a prolisovaným česnekem. Dochuťte solí,pepřem a muškátovým oříškem.

4. Na rozložené těsto v dortové formě rozmístěte opečenou cibuli a přelijte ji připraveným těstem. Navrch vše posypte strouhaným sýrem GranMoravia a pokrájenými kostičkami šunky.

5. Pečte v troubě po dobu 20–25 minut. Koláč je hotový,když se při zkoušce těsto nelepí na špejli.

6. Hotový koláč ozdobte petrželkou nebo sušenou šunkou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

2332

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku