Chia pudink s ovocným krémem

Chia pudink s ovocným krémem
Zdroj: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)

Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat raw nepečenými dezerty.

Celkem: 6 porcí

1 porce = 143 kcal, tuky = 9,8 g, sacharidy = 9,6 g, bílkoviny = 3 g

Suroviny:

  • 60 g chia semínek
  • 150 ml vody
  • 50 ml kokosového mléka
  • 20 g xylitolu 
  • 250 g jahod 
  • 1 PL kokosového oleje 
  • 1 PL BIO pomerančové kůry 
  • 1 kiwi 
  • 20 g ostružin 
  • 20 g malin

Postup:

  1. Chia semínka nasypeme do misek.
  2. Vodu smísíme s kokosovým mlékem a xylitolem, nalijeme na chia semínka.
  3. Směs mícháme, v případě potřeby ještě doplníme vodou.
  4. Kiwi nakrájíme na plátky, vložíme je k chia směsi, kopírujeme jimi okraje misky.
  5. Jahody umixujeme s kokosovým olejem, kůrou, směs nalijeme na chia želé vrstvu.
  6. Dozdobíme ovocem a jedlými květy.

Autor: Mgr. Zuzana Švédová, DiS., foto: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)

Zdroj: vlastní osvědčený recept autorky

1139

Diskuze k článku