Chia pudink s ovocným krémem
Zdroj: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)
Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat raw nepečenými dezerty.
Celkem: 6 porcí
1 porce = 143 kcal, tuky = 9,8 g, sacharidy = 9,6 g, bílkoviny = 3 g
Suroviny:
- 60 g chia semínek
- 150 ml vody
- 50 ml kokosového mléka
- 20 g xylitolu
- 250 g jahod
- 1 PL kokosového oleje
- 1 PL BIO pomerančové kůry
- 1 kiwi
- 20 g ostružin
- 20 g malin
Postup:
- Chia semínka nasypeme do misek.
- Vodu smísíme s kokosovým mlékem a xylitolem, nalijeme na chia semínka.
- Směs mícháme, v případě potřeby ještě doplníme vodou.
- Kiwi nakrájíme na plátky, vložíme je k chia směsi, kopírujeme jimi okraje misky.
- Jahody umixujeme s kokosovým olejem, kůrou, směs nalijeme na chia želé vrstvu.
- Dozdobíme ovocem a jedlými květy.
Autor: Mgr. Zuzana Švédová, DiS., foto: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)
Zdroj: vlastní osvědčený recept autorky
1139