Červená polévka s křenovou smetanou

Červená polévka s křenovou smetanou

Potřebujete: 500 g červené řepy, 100 g žluté cibule, 10 g rostlinného oleje, 700 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 bobkový list, šťáva z 1 citrónu, 500 g hlávky červeného zelí, 50 g strouhaného křenu, 150 g kysané smetany

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 127 kcal,
tuky: 2,5 g, sacharidy: 23 g, bílkoviny: 6,5 g

Postup přípravy:

1. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Zelí nakrouhejte.

2. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji dozlatova. Přidejte zelí a opět mírně opečte. Po chvíli přidejte červenou řepu, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a zalijete cca 1,5 litru vody. Vařte asi 40 minut.

3. Potom část polévky přendejte do druhé nádoby a promixujte tyčovým mixérem.

4. Obě části polévky opět slijte a přidejte citrónovou šťávu.

5. Smetanu smíchejte se strouhaným křenem.

6. Polévku servírujte do misky, přidejte lžíci křenové smetany a ozdobit ji můžete výhonky z červené řepy.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

392

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku