Zázrak jménem kvašená zelenina. Vyrobit pikantní zdroj probiotik zvládnete doma sami, snadno a levně
Červená polévka s křenovou smetanou
Potřebujete: 500 g červené řepy, 100 g žluté cibule, 10 g rostlinného oleje, 700 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 bobkový list, šťáva z 1 citrónu, 500 g hlávky červeného zelí, 50 g strouhaného křenu, 150 g kysané smetany
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 127 kcal,
tuky: 2,5 g, sacharidy: 23 g, bílkoviny: 6,5 g
Postup přípravy:
1. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Zelí nakrouhejte.
2. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji dozlatova. Přidejte zelí a opět mírně opečte. Po chvíli přidejte červenou řepu, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a zalijete cca 1,5 litru vody. Vařte asi 40 minut.
3. Potom část polévky přendejte do druhé nádoby a promixujte tyčovým mixérem.
4. Obě části polévky opět slijte a přidejte citrónovou šťávu.
5. Smetanu smíchejte se strouhaným křenem.
6. Polévku servírujte do misky, přidejte lžíci křenové smetany a ozdobit ji můžete výhonky z červené řepy.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
392
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný