Černý houbový guláš

Černý houbový guláš

Potřebujete:750g hovězího masa(ideálně kližku),2 cibule,Olej,4 malé kuličky černého pepře,200ml černého piva,2 krajíce černého chleba,1 hrast sušených hříbků,kmín,bobkový list,sůl

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 480 kcal,
tuky: 23g, sacharidy: 26g, bílkoviny: 40g

Postup přípravy:

1.Maso na guláš nakrájíte na větší kostky.Cibuli oloupete a pokrájíte,osmahnete na oleji a
přidáte maso.Orestujete ze všech stran,osolíte,přidáte kuličky černého pepře a bobkový list,
špetku kmínu a zalijete černým pivem.Přidáte předem ve vodě namočené sušené houby, dolijete
tekutinu(můžete vodu,ale v lepším případě vývar) asi tak 2 cm nad maso a přidáte 2 krajíce
černého chleba.Vaříte-li v papiňáku, uzavřete ho poklicí a máte na 35 minut volno.

2.Počkáte až hrnec přes ventil odfoukne,snížíte plamen na střední teplotu a necháte kuchyň bez dozoru.Hrnec sejmete z kamen a přenesete ho do dřezu.Poklici neotevíráte zásadně dřív,než hrnec
zchladíte.To uděláte tak,že pustíte na horký uzavřený hrnec studenou vodu a pára uvnitř hrnce
zkondenzuje.Ventilek naposledy odfoukne a klesne.Hrnec otevřete a v případě kvalitního masa
se vám rozsýpá na vidličce a šťáva je chlebem dostatečně zahuštěná.

3.Guláš servírujete s pečivem,nejlépe tmavým chlebem a zapíjíte vychlazeným černým pivem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

774

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku