Čedarové muffiny s kuřecím masem
Potřebujete: 1 lžíce olivového oleje, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 250 g mletého kuřecího masa, 1 a 1/2 lžičky oregana, 1 lžička fenyklu, 2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička petrželky, 1 lžička soli, 170 g brokolice, 115 g strouhaného čedaru, 15 g sušených rajčat (v oleji), 1/2 lžičky sušené mleté cibule, 8 velkých vajec, 1 polévková lžíce pažitky
Recept na 12 kusů.
1 porce obsahuje = 150 kcal,
tuky: 0,2g, sacharidy: 12,3g, bílkoviny: 12,3g
Postup přípravy:
1. Předehřejeme troubu na 200 ºC. Zapékací muffinové misky vymažeme olejem.
2. Cibuli nasekáme najemno, na střední pánvi na mírném ohni ji orestujeme, přidáme utřený česnek a dále restujeme asi 5 minut. Vyjmeme z pánve a necháme zchladnout.
3. Ve střední misce smícháme mleté maso s orestovanou cibulí a česnekem. Romícháme důkladně rukama spolu s oreganem, bazalkou, fenyklem, pepřem, nasekanou petrželkou, sušenou cibulí a solí.
4. Brokolici uvaříme „na skus“ a nasekáme nadrobno. Rajčata okapeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme vše k masové směsi.
5. Vejce rozšleháme a důkladně smísíme s masovou směsí.
6. Směs rozdělíme do muffinových misek, posypeme pažitkou a pečeme asi 30 minut (zkusíme špejlí, směs by se již neměla na špejli nalepit).
993
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný