Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: **

Ingredience

Na rybu:

ryby, candát, fish

  • 4 filety candáta
  • 50 g másla
  • 100 g strouhanky
  • svazek hladkolisté petržele
  • svazek máty
  • ½ citronu
  • sůl
  • olivový olej

Na pyré:

  • 500 g brambor
  • 200 ml vlažné smetany ke šlehání (33 %)
  • 150 g másla
  • sůl

Na zeleninu:

  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • ½ hlávkového salátu
  • 100 g cherry rajčat
  • ½ citronu
  • hrst máty
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte si filety do pekáčku na pečicí papír.

2. Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.

3. Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.

4. Na pyré dejte vařit osolené brambory, dokud nezměknou, poté k nim přidejte máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.

5. Do mísy si natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.

6. Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.

Tip: Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.

Zdroj: www.akademiekvality

362

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku