Brusinkové sušenky s bílou čokoládou

Brusinkové sušenky s bílou čokoládou

Potřebujete: 150 g sušených brusinek bez cukru, 250 g celozrnné mouky, 100 g kukuřičné mouky, 6 g stévie Kristalle, 1/2 pytlíku prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 1/4 lžičky soli, 85 g másla, 100 g bílé čokolády na vaření s kakaovým máslem, 1 vaječný bílek, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce mléka

1 porce obsahuje = 136,7 kcal,
tuky: 6,8g, sacharidy: 6,8g, bílkoviny: 2,5g

Postup přípravy:

1. Troubu si předehřejte na 190 °C a pečicí plech si vyložte papírem na pečení.

2. Brusinky nasekejte nahrubo, vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte asi 5 minut stát.

3. Ve větší míse smíchejte všechny sypké ingredience a nakonec přidejte změklé máslo, dokud těsto nebude mít vhodnou tuhost ke strouhání. Potom přidejte okapané
brusinky a nastrouhanou bílou čokoládu.

4. Těsto opět zpracujte. V prostředku vytvořte důlek, přidejte smetanu, mléko a nakonec tuhý našlehaný sníh z vaječného bílku. Zlehka vše smíchejte dohromady.

5. Vytvořené těsto čajovou lžičkou nanášejte na pečící papír asi 4 cm od sebe. Pečte po dobu 9–11 minut, dokud nejsou okraje lehce zbarvené.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

507

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku