Brusinkové sušenky s bílou čokoládou
Potřebujete: 150 g sušených brusinek bez cukru, 250 g celozrnné mouky, 100 g kukuřičné mouky, 6 g stévie Kristalle, 1/2 pytlíku prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 1/4 lžičky soli, 85 g másla, 100 g bílé čokolády na vaření s kakaovým máslem, 1 vaječný bílek, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce mléka
1 porce obsahuje = 136,7 kcal,
tuky: 6,8g, sacharidy: 6,8g, bílkoviny: 2,5g
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejte na 190 °C a pečicí plech si vyložte papírem na pečení.
2. Brusinky nasekejte nahrubo, vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte asi 5 minut stát.
3. Ve větší míse smíchejte všechny sypké ingredience a nakonec přidejte změklé máslo, dokud těsto nebude mít vhodnou tuhost ke strouhání. Potom přidejte okapané
brusinky a nastrouhanou bílou čokoládu.
4. Těsto opět zpracujte. V prostředku vytvořte důlek, přidejte smetanu, mléko a nakonec tuhý našlehaný sníh z vaječného bílku. Zlehka vše smíchejte dohromady.
5. Vytvořené těsto čajovou lžičkou nanášejte na pečící papír asi 4 cm od sebe. Pečte po dobu 9–11 minut, dokud nejsou okraje lehce zbarvené.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
507
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný