Bis Bis

Brusinková srdíčka

Brusinková srdíčka

Může být vůbec cukroví zdravé a může pak takové cukroví stále ještě chutnat? Garantuji, že ano. Zapomeňte na klasickou trojkombinaci máslo-cukr-pšeničná mouka a vyzkoušejte letos něco nového. Uvidíte, že cukroví postavené na sušeném ovoci a oříšcích je stejně chutné a lákavé.

Potřebujete:

  • 150 g brusinek
  • 30 g ovesných vloček
  • 50 g kokosu
  • 5 g strouhané pomerančové kůry

Postup:

  1. Brusinky umixujeme s ovesnými vločkami, kokosem a chemicky neošetřenou pomerančovou kůrou. Směs musí lepit, pokud se tak neděje, přidáme ještě trošku brusinek.
  2. Z těsta vykrajujeme srdíčka, která můžeme posypat bílým sezamovým semínkem a polít doma připravenou, kvalitní čokoládou.

Autorkou receptu je výživová poradkyně Zuzana Švédová, která nedávno vydala knihu s názvem Zdravou stravou proti únavě. Čtenáři v knize mohou vedle zdravých receptů nalézt například informace o tom, co je to glykemický index potravin a jak s ním pracovat.

1002

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku