Arašídy jsou cenným spojencem při cukrovce. Domácí burákové máslo vyrobíte za chviličku
Brusinková srdíčka
Může být vůbec cukroví zdravé a může pak takové cukroví stále ještě chutnat? Garantuji, že ano. Zapomeňte na klasickou trojkombinaci máslo-cukr-pšeničná mouka a vyzkoušejte letos něco nového. Uvidíte, že cukroví postavené na sušeném ovoci a oříšcích je stejně chutné a lákavé.
Potřebujete:
- 150 g brusinek
- 30 g ovesných vloček
- 50 g kokosu
- 5 g strouhané pomerančové kůry
Postup:
- Brusinky umixujeme s ovesnými vločkami, kokosem a chemicky neošetřenou pomerančovou kůrou. Směs musí lepit, pokud se tak neděje, přidáme ještě trošku brusinek.
- Z těsta vykrajujeme srdíčka, která můžeme posypat bílým sezamovým semínkem a polít doma připravenou, kvalitní čokoládou.
Autorkou receptu je výživová poradkyně Zuzana Švédová, která nedávno vydala knihu s názvem Zdravou stravou proti únavě. Čtenáři v knize mohou vedle zdravých receptů nalézt například informace o tom, co je to glykemický index potravin a jak s ním pracovat.
1002
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný