Bruschetta s rajčaty
Potřebujete: 200 g rajských jablek, 10 lístků bazalky, 1 francouzskou bagetu nebo 3 ciabatty, 10 g olivového oleje, drcený pepř, sůl
Recept pro 20 kusů.
1 porce obsahuje = 18,8 kcal,
tuky: 0,6g, sacharidy: 3,1g, bílkoviny: 0,55g
Postup přípravy:
1. Omytá rajčata nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a rozdrťte nebo rozetřete nožem a polovinu připraveného množství smíchejte s rajčaty.
2. Bazalku omyjte a pokrájejte nadrobno, přidejte k rajčatům. Vše okořeňte, doplňte olejem a nechte proležet.
3. Pečivo si nakrájejte na cca 1,5–2 cm tlusté plátky.
4. Plátky pečiva opečte z obou stran na grilu nebo v troubě dozlatova a potom potřete z jedné strany rozetřeným česnekem. Skládejte si je na předem vyhřátý talíř.
5. Na hotové bruschetty rozdělte připravená rajčata a podávejte nejlépe teplé.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
501
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný