Broskvový kompot

Broskvový kompot

Potřebujete:2kg broskví,1l vody,250g cukru(330ml sklenička asi 1 lžíce)

330 ml =6 sklenic
1 sklenice obsahuje = 300 kcal,
tuky: 1g, sacharidy: 73g, bílkoviny: 3g

Postup přípravy:

1.Svařte cukr s vodou .

2.Broskve vložte do cedníku a prolijte vařící vodou.Potom je oloupejte,vypeckujte a vkládejte
do umytých zavařovacích sklenic rozříznutou stranou dolu.

3.Broskve přelijte nálevem – neplňte sklenici až po okraj.

4.Sklenice řádně uzavřete a vložte do vodní lázně,sterilujte 20 min. při teplotě 85 °C.

1246

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku